Vertalingen

Wij staan ervoor in dat uw boodschap overkomt. Dit doen wij door overtuigende teksten te schrijven. Dat doen we met veel passie en met een beetje ondersteuning van onze eigen technologische software. Textwerk ontzorgt u in het creëren van meertalige content.

hero vertalingen

Vertalingen volgens de hoge ISO-9001 en ISO-17100 internationale norm

De ISO 17100 is gericht op het kwaliteitsmanagementsysteem van vertalers en vertaalbureaus. Volgens deze norm houden wij ons nauwlettend aan specifieke eisen om vertaaldiensten te leveren. Belangrijke punten die wij dagelijks in acht nemen zijn het contractueel kader, inzet van bekwame mensen en middelen, kwaliteitszorg en onze managementsystemen. Onze certificering toont aan dat wij ons vertaalproces uitvoeren volgens de norm en ervoor zorgen dat uw inkoop gegarandeerd voldoet aan belangrijke hoge kwaliteitseisen. De professionals op ons kantoor worden uitzocht volgens deze norm, zodat u altijd in goede handen bent.

Onze ISO 9001 certificering is van algemenere aard. Dit is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Er is gekozen voor deze certificering omdat dit de kwaliteit van onze diensten en producten aantoont. U bent verzekerd van een proces waarin u als klant centraal staat. In dit vertaalproces worden uw eisen en wensen adequaat doorgevoerd in de vertalingen. Jaarlijks ondergaan wij een audit om dit te waarborgen.

Tevredenheidsgarantie

Het eindresultaat staat bij ons centraal. Er is een wens, een doelgroep en een resultaat dat bereikt dient te worden met de vertaling. In ons vertaalproces wordt de vertaling altijd grondig gecontroleerd door een tweede vertaler en indien nodig gereviseerd. Deze revisies worden altijd onderling besproken tussen onze taalexperts. Dit zorgt ervoor dat onze vertalers steeds beter worden in hun werk. Mocht het nou onverhoopt toch voorkomen dat u niet tevreden bent met het woordgebruik of stilistische wijzigen, dan pakken wij dat graag op.

Dat wij vertalingen serieus nemen is duidelijk. Voor elke vertaling zoeken wij het juiste en passende vertaalteam. Een van onze vertaal coördinatoren zorgt ervoor dat uw wensen goed overdragen worden aan een specialistische vertaler voor uw document, website of andere specialisatie.

Case: Coolblue

In e-commerce is de eerste stap cruciaal. Textwerk hielp Coolblue die stap snel te maken.

Website vertaling, copywriting

Professionele vertaaldiensten

Onze vertaaldiensten zijn afgestemd op uw aanvraag. Naast kennis van taal, bezitten wij ook technische kennis. Zo zijn er bij ons bijvoorbeeld programmeurs in dienst. Dit zorgt ervoor dat wij een stapje verder gaan dan de meeste vertaalbureaus, en mee kunnen denken over een ingewikkeld proces voor het vertalen van software of een webshop.

Vereniging van vertaalbureaus in Nederland (VViN)

Wij zijn lid van het VViN. Dit houdt in dat wij meedenken aan de toekomst van vertaalbureaus in Nederland. De belangen van u als klant, maar ook van vertalers en vertaalbureaus staan centraal. Iedereen is verplicht om ISO-certificeringen te hebben, daardoor voldoen vertalingen van vertaalbureaus die bij de VViN zijn aangesloten altijd aan de hoogste kwaliteitseisen.

Een werkwijze met persoonlijke aanpak

Elke klant is uniek en onze mogelijkheden zijn oneindig, daarom houden we graag persoonlijk contact met u om het vertaalproces precies op uw vertaalproject aan te passen.

Mocht de werkwijze niet volledig duidelijk zijn, dan is deze ook te vinden op onze veelgestelde vragen pagina.

1. Offerte traject

Ontvang binnen twee uur een gratis en vrijblijvende offerte via uw mail.

2. Tekst aanleveren

Naast Word en Excel bestanden accepteert ons vertaalbureau ook opgemaakte documenten in PDF, IDML, XML en HTML.

3. De juiste vertaler

Zodra de offerte akkoord is schakelt onze projectmanager een vertaler in, gespecialiseerd in het vakgebied van uw tekst.

4. Altijd dubbele controle

Vertalingen worden altijd gecontroleerd door een tweede native vertaler. Zo kunnen wij consistente kwaliteit waarborgen.

5. Oplevering

De vertaling wordt opgeleverd in de gewenste opmaak en bestandsformaat.

6. Garantie

Mocht de tekst niet aansluiten bij uw verwachtingen, dan passen wij de vertaling graag aan.

Onze vaste partners
aan het woord

 • Textwerk reageert snel en helder. Wanneer ik een aanvraag neerleg krijg ik nog dezelfde dag een reactie, hierdoor kan ik snel schakelen met mijn klanten.

  Mr. Menno Hoekstra

  Advocaat, Dommerholt
 • Het is prettig om met Textwerk samen te werken, omdat ze enthousiast, gedreven en flexibel zijn.

  Gonnie Tutelaers

  Content manager, Expedia
 • Textwerk is snel, de kwaliteit is goed, de prijs is scherp en ze zijn altijd behulpzaam. Een erg fijne samenwerking!

  Frank Bouwman

  MARCOM & PR adviseur, Het Scheepvaartmuseum
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding voor kwalitatieve vertalingen. Snelle levering en altijd goed bereikbaar.

  Sara Ajan

  Office-Manager, Werkspot.nl
 • We maken voor de vertaling van content graag gebruik van de vertaaldiensten van Textwerk zodat we onszelf op onze corebusiness kunnen blijven richten.

  Guus van Groningen

  Marketing & Communicatie, Rotra
 • Textwerk begrijpt onze behoefte en speelt hier flexibel op in. Het is een prettige samenwerking met het Textwerk team wat ervoor zorgt dat wij kunnen blijven groeien wereldwijd!

  Vincent van Vliet

  Managing Partner, Toolshero
 • Textwerk denkt graag met je mee en reageert altijd snel op nieuwe ontwikkelingen. Het contact met ze is fijn, zowel telefonisch als via e-mail.

  Maik Romme

  Online Marketeer, Medpets
 • We hebben van Textwerk een vriendelijke en snelle reactie ervaren, een duidelijke en scherpe offerte en prima vertaalwerk.

  Caroline van Zuydam

  Hessing BV
 • Textwerk ontzorgt optimaal. Vertalingen van een uitstekende kwaliteit worden binnen de afgesproken periode en voor een goede prijs aangeleverd.

  Cindy Brouwers

  Stichting Communicatie
 • Vakkundig, snel en professioneel. Als SEO bureau is het voor ons ook belangrijk dat de teksten meteen geoptimaliseerd zijn voor Google, en dat gaat ook altijd goed.

  Maarten Vermeulen

  Pingwin, www.pingwin.nl

Tijd voor zakelijke groei

Elke klant is uniek en onze mogelijkheden zijn oneindig, daarom houden we graag persoonlijk contact met u om het vertaalproces precies op uw vertaalproject aan te passen.

raket illustratie