Taal & cultuur|Trends & ontwikkelingen

Taal speelt een grote rol tijdens deze zomervakantie in de Corona periode

By januari 3, 2022No Comments

Op zomervakantie in de Corona periode. De overheid versoepelt stapsgewijs de maatregelen binnen de intelligente lockdown. Tot voor kort stond het verwelkomen van toeristen deze zomer op losse schroeven. Maar volgens de Europese Commissie hoeven we de zomervakantie nog niet af te schrijven. Het begint er steeds meer op te lijken dat we deze zomer op vakantie kunnen. Het spreekt voor zich dat we ons aan de maatregelen van de overheid houden, om zo de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Kabinet denkt na over zomervakantie in Corona periode

Door de reisbeperkingen zijn vakanties in eigen land populairder dan voorgaande jaren. De Rijksoverheid adviseert om niet meer naar het buitenland te gaan, alleen als het noodzakelijk is. Tijdens de persconferentie van 19 mei 2020 vertelde premier Rutte dat het kabinet bezig is om een advies te geven voor de zomervakantie. Het advies wordt bepaalt op basis van het besmettingsrisico en het beleid van andere landen.

De Europese Unie is op zoek naar slimme oplossingen voor de zomervakantie. De toerismesector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Zo stelt Italië in juni de grenzen weer open, om onder andere de schade in de toerismesector te beperken.

Communiceren tijdens de zomervakantie

Grenzen van bepaalde landen binnen de EU zullen de komende maanden weer open gaan. Voor reizigers van buiten de EU zal dit langer duren. Als we weer op vakantie kunnen binnen Europa zullen we ook met elkaar moeten communiceren. Er zal rekening gehouden moeten worden met minimaal 1,5 meter afstand. Door de grotere afstand dan normaal kunt u niet alleen met gebaren uit de voeten. Het begrijpen en spreken van de taal zal deze zomer een grotere rol spelen dan normaal.

Taal speelt een grote rol tijdens de zomervakantie

Het land waar u als reiziger op vakantie bent deze zomer heeft zijn eigen maatregelen. Er wordt van u verwacht dat u zich aan deze maatregelen houdt. Maar dan moet u deze maatregelen, in een voor u vreemde taal, wel begrijpen. Gaat u in Italië op vakantie maar spreekt u geen Italiaans? De Italianen zullen toch van u en uw gezin verwachten dat u zich aan de aangepaste maatregelen houdt. Hetzelfde zal gelden voor maatregelen in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Portugal en Griekenland. Het is belangrijk dat u deze zomer up-to-date blijft van de maatregelen in het buitenland. Taal speelt een grote rol tijdens de zomervakantie.