Textwerk|Vertalen

Hoe vind ik een betrouwbaar vertaalbureau?

By januari 3, 2022No Comments

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vertaalbureaus. Het kan lastig zijn om een keuze te maken. Een betrouwbaar vertaalbureau vindt u door onder andere te kijken naar certificering. Kwaliteitskeurmerken zijn belangrijk bij een betrouwbaar vertaalbureau. Een erkend vertaalbureau kenmerkt zich door een ISO-certificering.

Vereniging van vertaalbureaus in Nederland (VViN)

De VViN maakt zich sterk voor verdergaande professionalisering van de Nederlandse vertaalsector. De vertalingen van een vertaalbureau dat aangesloten is bij de VViN voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Daarnaast worden leverings- en prijsafspraken duidelijk gecommuniceerd en nagekomen. De VViN hielp met het opstellen van de ISO-17100 certificering. Door te kiezen voor een vertaalbureau dat aangesloten is bij de VViN, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Betrouwbaar vertaalbureau

Om kwaliteit te waarborgen werken betrouwbare vertaalbureaus met een certificering. Er zijn verschillende certificeringen, ISO-9001 en ISO-17100. Door bij een vertaalbureau te kijken naar deze certificeringen mag u vertrouwen op goede kwaliteit vertalingen. De ISO-9001 en ISO-17100 certificeringen worden in dit blogartikel verder uitgelegd.

ISO-17100 certificering

De ISO-17100 is een internationale norm voor het kwaliteitsmanagementsysteem van vertalers en vertaalbureaus. In deze norm wordt aangegeven aan welke specifieke eisen aanbieders van vertaaldiensten moeten voldoen met betrekking tot de inzet van mensen en middelen, kwaliteitszorg, managementsysteem, contractueel kader, projectmanagement en dienstverlening. Vertaalbureau Textwerk is een ISO-gecertificeerd vertaalbureau. De ISO-17100 certificering toont aan dat Vertaalbureau Textwerk het vertaalproces op een beheerste manier uitvoert en dat de kwaliteit van de dienst gewaarborgd is, maar ook dat de medewerkers voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot opleiding.

ISO-9001 certificering

ISO-9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Deze certificering toont aan dat de kwaliteit van de diensten en producten van Textwerk wordt gewaarborgd en dat wij voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten.

Geheimhoudingsverklaring

Naast certificering is geheimhouding van belang. Documenten kunnen gevoelige en betrouwbare informatie bevatten, zoals stukken die beëdigd vertaald worden. Bij Vertaalbureau Textwerk werken we uitsluitend met ervaren en betrouwbare vertalers. Indien gewenst ondertekenen wij de door u opgestelde geheimhoudingsverklaring. Wilt u uw document laten vertalen? Vertaalbureau Textwerk staat voor u klaar.