Blog

10x leuke banen die je in je eigen tijd kunt doen

By januari 3, 2022No Comments

Wil jij ook een baan waarbij je kunt werken waar en wanneer je maar wilt? Lees dan verder voor de 10 leukste banen die je in je eigen tijd kunt doen!

Flexibele werktijden stellen ons in staat een baan te combineren met andere dingen die we belangrijk vinden. Steeds meer mensen willen op flexibele tijden kunnen werken. Gelukkig is dit sinds het ontstaan van internet steeds makkelijker geworden. Ook bieden werkgevers steeds meer de optie om op tijden te werken die jou het beste uitkomen. Of je nou thuis wilt werken vanwege de kinderen of je werk wilt combineren met reizen, er zijn genoeg leuke vacatures voor flexibel werk. Zie jij jezelf al geld verdienen vanaf een zonovergoten strand? Met de volgende 10 leuke banen is het mogelijk om geld te verdienen waar en wanneer jij dat wilt!

1. Vertaler

Beheers jij twee of meerder talen tot in de puntjes en heb je een goed taalgevoel? Dan is vertalen voor jou dé ideale baan om in je eigen tijd te doen. Het enige wat je nodig hebt zijn een laptop en een internetverbinding. Geen zin om vroeg op te staan of ga je vanmiddag liever naar het strand? Zolang jij je aan de deadlines houdt kun je werken wanneer jou dat uitkomt! Je kunt als freelance vertaler aan de slag gaan of in loondienst bij een vertaalbureau.

2. Tekstschrijver

Ook tekstschrijver is bij uitstek een beroep dat overal en op elk moment gedaan kan worden. In opdracht van klanten schrijf je teksten voor bijvoorbeeld websites en brochures. Heb jij een vlotte pen en schud jij die teksten zo uit je mouw? Ga dan aan de slag als tekstschrijver!

3. Webdesigner

Als webdesigner kun je in dienst zijn bij verschillende soorten bedrijven. Er zijn echter ook veel webdesigners die werkzaam zijn als zzp’er en vanuit huis werken. Logisch, want ook voor dit beroep heb je slechts een computer nodig.

4. Consulent

Ben jij een specialist op een bepaald gebied? Of je nou goed bent op het gebied van ICT of juist heel creatief bent, er zijn altijd mensen die jouw advies goed kunnen gebruiken! Je kunt klanten ook adviseren via e-mail of skype. Op die manier kun je werken wanneer jou dat uitkomt.

5. Illustrator

Zoals veel creatieve beroepen is het werk van een illustrator heel goed vanuit huis te doen. Natuurlijk heb je weleens afspraken buiten de deur met opdrachtgevers, maar ook dit kan heel goed via de telefoon skype of e-mail. Als je over een flinke dosis creativiteit beschikt en je je goed kan inleven in de wensen van de klant kan dit voor jou de ideale flexibele baan zijn!

6. Fotograaf

Als fotograaf werk je in opdracht van anderen. De meeste fotografen werken als zelfstandige en hebben daardoor alle vrijheid om hun werkzaamheden in te richten zoals zij dat willen.

7. Blogger

Houd je van schrijven en heb je een vlotte pen? Begin dan je eigen blog! Je kunt schrijven over alles wat jij leuk vindt en waar jij enthousiast van wordt. Houd je bijvoorbeeld van reizen? Dan is het het bijhouden van een reisblog dé manier om werk te combineren met je passie.

8. Producttester

Ben jij kritisch en vind je het leuk om feedback te geven op nieuwe producten? Dan kun je met producten testen een aardig centje verdienen. Je kunt allerlei verschillende soorten producten thuisgestuurd krijgen die voor jou geschikt zijn om te testen. Aan jou de taak om de fabrikant van van eerlijke en bruikbare feedback te voorzien. Makkelijk verdiend toch?!

9. Softwareontwikkelaar

Als jij goed bent in programmeren is deze baan het overwegen waard. Veel werkgevers bieden tegenwoordig de optie om thuis te werken. Maar je kunt ook als zzp’er aan de slag gaan. Als softwareontwikkelaar hoef je je in elk geval geen zorgen te maken over voldoende werk!

10. Online marketeer

Ben jij een expert op het gebied van online marketingstrategieën? En ben jij helemaal thuis in SEO/SEA, Google AdWords en social media? Dan zijn er genoeg bedrijven die om jou staan te springen! Als zelfstandig online marketeer ben je flexibel inzetbaar en heb je in principe alleen een laptop nodig.

Zoals je ziet is het bij veel banen waarvoor je slechts een laptop en internetverbinding nodig hebt mogelijk om op flexibele tijden te werken. Daarnaast ben je als freelancer natuurlijk helemaal baas over je eigen tijd!

Ben jij ook enthousiast geworden en zou je graag als vertaler aan de slag willen? Bij vertaalbureau Textwerk hebben we altijd leuke vacatures!

Ken jij de meest fantastische functie die hier nog niet tussen staat? Laat het ons hieronder weten.

Deze blogpost is geschreven door Janke Bouwman – onze vertaler Frans.